2010-07-06 17:27:25• hírek • Szatmár.ro

Kamionnal vitték az adományt

Kedden délután egy kamionnyi élelmiszert, vizet és ruhát vittek az árvízkárosultaknak a Vöröskereszt szatmári önkéntesei.

A Romániai Vöröskereszt, s ezen belül a szatmári kirendeltség is, jótékonysági gyűjtőakciót indított a nemrégiben történt árvizek károsultjainak javára. Kedden délután már el is indult az első szállítmány Botosaniba: egy huszonöt tonnás kamiont pakoltak meg a szatmári kirendeltség udvarán ivóvízzel, matracokkal, tartós élelemmel, valamint ruhaneművel.

„Nagy szükség van az adományokra az árvíz sújtotta területeken. A kamiont, valamint a segély nagy részét egy nagykárolyi cég ajánlotta fel, őket kíséri el két önkéntesünk az útra. Harminchárom raklap ivóvizet, tartós élelmiszert, konzerveket, matracokat, ruhaneműt és a görög katolikus egyház adományából 2800 lejt visznek el ez alkalommal a károsultaknak" - mondta el portálunknak Rodica Borlan, a Vöröskereszt szatmári kirendeltségének vezetője.

A gyűjtőakció azonban itt nem ért véget, akik segíteni tudnak, pénzadományokat, illetve tartós élelmiszereket és higiéniai eszközöket ajánlhatnak fel. A Vöröskereszt a pénzadományokból élelmiszert, higiéniai szereket és eszközöket, takarókat vásárol és juttat el a romániai árvízkárosultaknak.

Aki pénzösszeget szeretne felajánlani, megteheti a Vöröskereszt szatmári kirendeltsége által nyitott számlára: Crucea Roşie Satu Mare RO 89WBAN2511000031501476, és a nagyobb bevásárlóközpontok urnáiban is elhelyezhetik ezeket. Emellett személyesen a szatmári kirendeltség székházánál (Szatmárnémeti, Vlad Ţepeş utca 3. szám, telefon: 0261-770 244 vagy 0723-503-597) is várják a tárgyi és pénzbeli adományokat. Tartós élelmiszereket, például rizset, cukrot, lisztet, kukoricalisztet, tésztaféléket, konzerveket, illetve palackozott vizet a Real bevásárlóközpont Élelmiszerbank elnevezésű standjánál is elfogadnak.


Egy kamionnyi segélyt visznek a károsultaknak
Egy kamionnyi segélyt visznek a károsultaknak


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: